ماشین مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟

 

ماشین مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟

ماشین مجازی یا بصورت مختصرVM ( Virtual Machine ) نسخه دیجیتالی یک کامپیوتر فیزیکی است که می تواند برنامه ها و سیستم عامل ها را اجرا کند، داده ها را ذخیره کند، به شبکه ها متصل شود و سایر عملکردهای محاسباتی را انجام دهد و نیاز به تعمیر و نگهداری و  به روز رسانی و نظارت بر سیستم دارد.

چرا به آن مجازی گفته می شود ؟

در اصطلاح ، مجازی به یک نسخه تکرار شده دیجیتالی از یک چیز واقعی، خواه ماشین، سوئیچ، حافظه یا هر واقعیت دیگری اشاره دارد که چوم فاقد شکل فیزیکی مطلق است، از واقعی متمایز می شود.

مثال ماشین مجازی چیست؟

نمونه ای از ماشین مجازی ، ماشین مجازی جاوا است که به هر سیستم عاملی امکان می دهد برنامه های جاوا را به گونه ای اجرا کند که گویی بومی آن سیستم هستند. یک ماشین مجازی سیستم به طور کامل مجازی سازی شده است تا جایگزین ماشین فیزیکی شود.

یک سرور مجازی نمونه دیگری است که عملکرد یک سرور فیزیکی اختصاصی را دوباره ایجاد می کند که به صورت شفاف برای کاربران به عنوان یک فضای آماده سرویس دهنده در یک سرور فیزیکی وجود دارد. مجازی سازی سرورها، تخصیص مجدد منابع و سرویس ها و دسترسی ها  را آسان می کند.

اکثر ماشین‌های مجازی به گونه‌ای پیکربندی شده‌اند که داده‌های خود، از جمله سیستم‌عامل و برنامه‌های کاربردی  را در یک فایل خاص به نام دیسک مجازی، که حاوی یک سیستم فایل است و مانند یک هارد درایو فیزیکی معمولی به سیستم عامل مهمان ارائه می‌شود، ذخیره کنند.

مزایای استفاده از ماشین مجازی VM چیست؟

با استفاده از راه‌حل‌های ماشین مجازی، دسترسی، اشتراک‌گذاری، پشتیبان‌گیری و بازیابی داده‌ها آسان می‌شود، از این رو انعطاف‌پذیری و تحرک در عملیات تجاری ارائه می‌شود. این نه تنها به مزیت همکاری و افزایش بهره وری می افزاید، بلکه به حفظ تداوم کسب و کار کمک می کند و از طرفی هزینه های سخت افزاری سازمان ها را به طور چشمگیری کاهش میدهد . از دیگر مزایای آن می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود :

تهیه و استقرار سریع ، امنیت داده های پیشرفته ، قابل حمل بودن ( جابجایی بین ماشین های متعدد )، قابلیت بک آپ گیری پیشرفته و تهیه اسنپ شات و بازیابی سریع و آسان و بعبارت دیگر Troubleshooting آسان

 

چه کسی به سرور مجازی نیاز دارد؟

از آنجاییکه هدف اصلی سرورهای مجازی این است که چندین سیستم عامل به طور همزمان از یک سیستم سخت افزاری استفاده کنند . پس در هر نوع سازمانی از کوچک تا متوسط و بزرگ می توان از عملکرد چندین سیستم - مانند ویندوز و لینوکس – در یک سیستم بهره برداری نمود دیگر به چند  سیستم  فیزیکی جداگانه نیاز نخواهد بود .

 

نمونه‌هایی از پلتفرم‌های مجازی‌سازی متداول عبارتند از:

  VMware (Esxi  , Workstation ) ; Microsoft( Hyper-V) ; Oracle(Sparc) ; Linux (Xen , Citrix)

به فرآیند ایجاد و بکار گیری از ماشین های مجازی ،  مجازی سازی یا Vitualization گفته می شود که امروزه با توجه به رشد و گسترش شبکه های کامپیوتری در ادارات و سازمان ها استفاده از مجازی سازی لازم و ضرورری است  .

 

از جمله خدمات شبکه های کامپیوتری که واریان شبکه گستر به شما ارائه می دهد نصب و راه اندازی ماشین های مجازی در شبکه سازمان شماست .

 

بازگشت