فناوری ابری یا رایانش ابری ( Cloud Technology/computing ) چیست؟
فناوری ابری به کاربران امکان دسترسی به فضای ذخیرهسازی، فایلها، نرمافزارها و سرورها را از طریق دستگاههای متصل به اینترنت خود میدهد: رایانهها، تلفنهای هوشمند، تبلتها و ابزارهای پوشیدنی. ارائه دهندگان رایانش ابری داده ها را در مکانی جدا از کاربر نهایی ذخیره و پردازش می کنند.
به زبان ساده، تعریف فناوری ابری را می توان به عنوان وسیله ای برای ذخیره و دسترسی به برنامه ها و داده ها از طریق اینترنت به جای استفاده از هارد دیسک های رایانه توضیح داد. "ابر" به سادگی "اینترنت" است.
چرا به این فناوری ابر می گویند؟
«ابر» نامیده میشود زیرا شامل استفاده از شبکهای از سرورهای راه دور برای ذخیره، مدیریت و پردازش دادهها، به جای انجام همه کارها در یک سرور محلی یا رایانه شخصی است.
مثال هایی ساده از ابر :
ایمیل ها، تقویم ها، اسکایپ و واتس اپ نمونه هایی از رایانش ابری هستند که ما هر روز از آنها استفاده می کنیم. آنها از ویژگی ابری دسترسی از راه دور به دادهها برای پشتیبانی از دادههای ما در زیرساخت ابری استفاده میکنند و به ما کمک میکنند در هر زمان و هر مکان از طریق اینترنت به آنها دسترسی داشته باشیم.
Cloud Storage از سرورهای راه دور برای ذخیره دادهها مانند فایلها، دادههای تجاری، ویدیوها یا تصاویر استفاده میکند. کاربران دادهها را از طریق اتصال اینترنت به سرورها آپلود میکنند، جایی که در یک ماشین مجازی روی یک سرور فیزیکی ذخیره میشوند.
چهار دلیل رایج برای استفاده از ابر چیست؟
پردازش : استفاده از قدرت پردازش سیستم راه دور
ذخیره سازی فایل: می توانید انواع اطلاعات از جمله فایل ها و ایمیل را در فضای ابری ذخیره کنید
به اشتراک گذاری فایل: ابر اشتراک گذاری فایل ها را با چندین نفر به طور همزمان آسان می کند
پشتیبان گیری از داده ها: همچنین می توانید از ابر برای محافظت از فایل های خود استفاده کنید
چهار نوع اصلی رایانش ابری وجود دارد: ابرهای خصوصی، ابرهای عمومی، ابرهای ترکیبی و چند ابری. همچنین سه نوع اصلی از خدمات رایانش ابری وجود دارد: زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)، پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) و نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS).
سازمانها در هر نوع، اندازه و صنعتی از ابر برای موارد مختلف استفاده میکنند ، مانند : پشتیبانگیری از دادهها، بازیابی اطلاعات از دست رفته ، ایمیل ، دسکتاپ مجازی ، توسعه و آزمایش نرمافزار ، تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ ، و برنامههای کاربردی وب با مشتری.
مزایای مجازی سازی در رایانش ابری چیست؟
مجازی سازی در رایانش ابری می تواند از خرابی سیستم IT شما جلوگیری کند. حتی اگر یک قسمت از سیستم شما خراب شود، به این معنی نیست که کل سیستم خراب می شود. یک ماشین مجازی به محافظت از محیط IT شما در برابر اشکالات، ویروس ها و خرابی ها هنگام آزمایش نرم افزار یا آزمایش یک برنامه جدید کمک می کند. البته امروزه برخی سازمانها از فضای ابری در برخی از سرویس های خود استفاده می کنند .
دوازده مزیت رایانش ابری
صرفه جویی در هزینه
امنیت
انعطاف پذیری
تحرک
بینش، بصیرت، درون بینی
افزایش همکاری
کنترل کیفیت
بازیابی فاجعه
پیشگیری از ضرر
به روز رسانی خودکار نرم افزار
مزیت رقابتی
پایداری